Még nyáron kaptam egy iszonyatosan jó és vastag (igen, van amikor a méret igenis számít) szakácskönyvet. Ezt! És már gyakorlatilag két hónapja kacérkodom ezzel a recepttel. Persze, hogy amikor végre bevásárolok hozzá és összeszedem magam annyira, hogy elkészítsem...lebetegedtem...igen megint gyomorcucc. Szuper!
De mindegy, mert legalább elkészítettem Ritának...megkóstoltam, megszagolgattam...és persze lefényképeztem. Igaz nem merek rá Gubomanoskálán pontot adni neki, mert annyira nem ettem belőle sokat...de majd remélem Rita véleményezi nekem.
Hozzávalók:
2 padlizsán
4 paradicsom
1 lilahagyam
2 gerezd fokhagyma
Olívaolaj
Petrezselyem
Babérlevél
Só, bors
A padlizsánokat megmostam és úgy vágtam szeleteket bele, hogy nem vágtam végig, a tövüknél egyben maradtak. Jól beszóztam és állni hagytam őket, amíg összekészítettem a többi hozzávalót. A hagymát csíkokra vágtam, majd olívaolajon megpirítottam. Mielőtt kész lett volna beleszórtam a fokhagymát és azzal pirítottam még pár percig. A hagymás egyveleget jól megsóztam és megborsoztam. A paradicsomokat is vékonyan felszeleteltem, majd a padlizsánokba „töltöttem” úgy hogy minden szeletbe jócskán tettem sót és borsot. A megtöltött legyezőket egy tűzálló tálba fektettem, amelynek az aljára tettem először a hagymás egyveleg felét. A tetejüket meglocsoltam egy kevés olívaolajjal, megszórtam petrezselyemmel és az babérlevéllel, majd rákanalaztam a maradék hagymát.
Először alufólia alatt sütöttem 180 fokos előmelegített sütőben 45 percig, majd további 30 percig fólia nélkül. Tálalás előtt hűlni hagytam egy keveset. Az illata tökéletes volt és úgy érzem az esztétikai élmény némileg kárpótolt a gasztronómiai élmény hiányáért.
2008. október 12., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése