visszatérésemet megünnepelendő, szülőanyám megkért süssek vendégségükre valami finomat...és ahogy egy nagyon kedves kollegám fogalmazott...ez kb a legnagyobb bók, amit szülő adhat a gyermekének...vagy valami hasonló...idén korán érkezik a karácsony:)
szóval a megtisztelő felkérést kihasználva két süteménnyel is készültem.
Az első volt ez a meggyes morzsás süti.
A recept nem lesz újdonság, hiszen almás és barackos változatban már elkészült...de meggyesen is kíváló:)
legalábbis nagyon kedvesen nyilatkoztak róla a fogyasztók!
Íme a receptem, amit nem mellesleg a Mesterkiadós-receptekből szereztem. Tekintsd meg itt!
Hozzávalók:
Tésztához:
8 dkg liszt
4 dkg zabpehely
10 dkg vaj
3 ek porcukor
500 g fagyasztott meggy
5 ek barnacukor
A meggyet a kedvenc ikejás formámba pakoltam és megszórtam a cukorral.
A meggyet a kedvenc ikejás formámba pakoltam és megszórtam a cukorral.
Közben összeállítottam a tésztát. Nem volt nehéz, bár nekem elsőre egy kicsit ragadós lett, ezért a száraz hozzávalókból én egy kicsit többet adtam hozzá. Amikor olyan omlóstészta külseje lett, akkor rámorzsoltam az almára, úgy hogy egyenletesen lepje be.220 fokos előmelegített sütőben sütöttem 20-25 percig, majd még kb 5ig, mert nem tűnt elég barnának a teteje.
igen, itt be kell vallanom elkövettem minden szakács legfőbb bűnét...lementem a házban lévő boltba...ahol a tervezettnél egy kicsit tovább nézelődtem...még szerencse, hogy nem barnult meg túlzottan a vendégség-süti teteje....hát ja, ne próbálj ajándékot venni, amikor éppen sütsz...tanulság a jövőre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése