Szóval végül csak péntek este tudtam sütni, de így legalább segített nekem Zsuzsa...és még meg is tudtuk beszélni a diplomaosztós paráimat is:)
Hozzávalók:
15 dkg dió
25 dkg ricotta
12 dkg finomítatlan nádcukor
5 dkg porcukor
5 tojás
15 dkg liszt
15 dkg vaj + a kenéshez
1 ek. baracklekvár
díszítőcukor- továbbiakban csak zizi
A diót durvára vágtam (na jó ezt a Zsuzsa csinálta...én csak szemléltem) és száraz serpenyőben megpirítottam. A puha vajat a nádcukorral krémesre kevertem, majd hozzáadtam a tojássárgákat, a ricottát, a diót és a lisztet. A tojásfehérjéket csipet sóval felverte a Zsuzsa, majd hozzáadta a porcukrot és addig mixelte, amíg fényes, fehér hab nem lett belőle. A habot óvatosan a diós-ricottás masszához kevertem (ezt már tényleg én csináltam). 23 centi átmérőjű kapcsos tortaformát kivajaztam, beleöntöttem a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem. Amíg aranybarna nem lett a teteje...a sütési idő alatt kíválóan el lehet beszélgetni az élet nagy kérdéseiről, barátokról, fiúkról...új magassarkúkról, stb...stb....
A baracklekvárral megkentem a kész torta tetejét, majd egyenletesen megszórtam zizivel. A zizitől lesz egy kicsit kevésbé komoly a sütemény...olyan zsófis lett tőle:)
1 megjegyzés:
nagtyon jól néz ki..és milyen volt? erről nem írtál...sajnálom, hogy én nem ettem belőle..:(:(
R
Megjegyzés küldése