2008. február 26., kedd

Teriyakis csirke sült zöldségekkel




Nincs az a rosszkedv, amit nem orvosolna egy kis sültzöldség....vagy mégis?

Szóval már teganp eldöntöttem, hogy teriyaki szószos (japán szósz) csirkét fogok készíteni, ami nagyon jól jött, mert egy éjszakát pácolni kell a husit.


Hozzávalók:
500g csirkemell
7ek teriyaki marináló szósz
5ek olaj

1 nagy fej hagyma
5 sárgarépa
4 zöld californiai paprika
1 dl víz
wok fűszerkeverék
1+1 marék sós mogyoró (a +1 az a főzés közbeni nasihoz kell:))


A hús szeleteket beborsozom és besózom, majd kevés olajjal és 7 evőkanál teriyaki-val összekeverem és a hűtőben altatom:)


A zöldségeket felaprítom, majd először a hagymát és a répát pirítom, majd beledobom a paprika darabokat. Amikor már majdnem puha ráöntöm a vizet, amelyben elkevertem a wok-fűszert és lepirítom. A vége előtt pár perccel beleszórom a mogyorót is. Nagggyyyyoooon finom!!!!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

én tanusíthatom, hogy tényleg angyon fini...R