2008. február 5., kedd

Gombás-paprikás csirke

Olyan jó érzés az amikor az ember csak azért kezd el főzni, mert nem akarja a már sokáig ide-oda tologatott alapanyagokat kidobni, és aztán valami nagyon szép és finom sül ki (:)) belőle. Így volt ez tegnap is, amikor gombás-paprikás csirkét készítettem. Mondjuk kicsit macerás, mert sok fázisban készül, de közben kíválóan lehet Jóbarátokat/Barátok köztet nézni, vagy egy jó szórakoztató államvizsga utánra tökéletes ponyvát olvasni. Akkor először is kell venni 2 piros californiai paprikát (nem baj, ha már kicsit aszott én is ilyennel dolgoztam), szép vékony szeletekre felvágni, majd olíva olajon megpirítani. Ha kész félretenni. A gombát nagyobb darabokra vágtam, majd ezt a paprika olajában pirítottam meg kis sóval. (Ha szeretsz mosogatni, mint Zsuzsa, akkor lehet külön edényben készíteni, de én a gazdaságosságot tartottam szem előtt). A gombát is félretettem, de külön öntöttem a levét, mert az jó lesz majd a husi párolásához.Én csirkemellet választottam, részben azért mert sztem az a legfinomabb, részben azért mert nem nagyon szeretek más húshoz nyúlni. Kis darabokra vágtam majd besóztam. Megpirítottam egy hagymát, majd beletettem a husit, kifehérítettem, majd felöntöttem a gomba levével és egy kis húslevessel (Kb 1 dl) majd főztem. Én fanatikusan borsozok, tehát durván őrölt borskeveréket használtam, meg egy kis fokhagymát és petrezselymet. Amikor megpuhult a hús (én tovább főzöm az átlagnál, mert újabban rettegek a nem eléggé átsütött csirkétől) lefőztem róla a levet, hozzáadtam a pirított paprikát és gombát, majd az egészet összesütöttem. És íme: iszonyatosan szép lett és viszonylag költséghatékony, feltéve ha már korábban elköltötted a zöldségekre a pénzt és ezzel mented őket meg a kidobástól:)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szép :-) Asszem ez a Barbinak is tetszene. Főzétl hozzá húslevest is, vagy hogy tettél szert hirtelen 1dl húslevesre?

Gubomano-Zsófi írta...

megsúgom a húsleves titkot...veszek valami jobb leveskockát, mert ritkán főzök csak sima húsleveset (nekem eddig legjobban a spar leveskocka tetszett, nem volt olyan nagyon mű íze, mint a többinek

Rita írta...

Én SAJNOS nem tudtam megkóstolni a husit, mert teleettem magam az aznapi vacsival, ami szintén megérdemel egy bejegyzést majd, pedig hihetetlenül jól nézett ki!! Majd legközelebb..

Névtelen írta...

a zsuzsa nem is szeret mosogatni. viszont az eszközökkel valóban nagyvonalúan bánik: ha pl. iszik, minden egyes kortyot új pohárból csurgat a szájába...