2008. augusztus 15., péntek

Citromos sültcsirke

Hozzávalók:

3 lebőrözött, kicsontozott csirkemell
Pác:
1,5 citrom
4 ek olívaolaj
2 kk méz
2 gerezd fokhagyma
Oregano
Só, bors

A páchoz kifacsartam az egyik citrom levét, majd belekevertem az olaj felét, a mézet, a fűszereket és a zúzott fokhagymát. A csirkemelleket egy tálba raktam, majd ráöntöttem a pácot, kicsit megkenegettem a husikat, majd az egészet lefedtem alufóliával és a hűtőbe tettem állni. Nálam kb 2 órát pácolódott.
Utána a maradék olajon megsütöttem a husi mindkét oldalát, majd ráöntöttem a páclevet és 15 percig fedő alatt puhára főztem. Amikor megfőtt rádobtam a maradék citromot, amit előtte szép vékony szeletekre vágott Rita és még oreganot. Lepirítottam és tálaltam is. Szerintem nagyon finom lett és a citrom levétől a hús hihetetlenül megpuhult és nagyon omlós lett.

Nincsenek megjegyzések: