2009. február 21., szombat

Körtés márványsajtos csirke

Rákészültem erre a receptre, a tescoban vettem isteni márványsajtot a sparban, pedig a világ legrosszabb körtéjét. Méghozzá kifejezetten drágán. Komolyan olyan kemény és ízetlen volt, hogy amit nem használtam fel a recepthez alig tudtam megenni. Pedig én csakis az éretlen gyümölcsöket szeretem...na mindegy, a végeredmény így is isteni lett.
Csak kár hogy keveset készítettem belőle...gondoltam egymagamban úgysem eszem olyan sokat...na most bezzeg tudtam volna az elkészített adag többszörösét....hát, ja így jártam.

Hozzávalók
Márványsajt
Körte
Csirkemell
Só, bors


Nem írtam mennyiségeket, mert ez az adag amit csináltam egyáltalán nem mérvadó. Szóval a csirkemellet vékony szeletekre vágtam, kicsit sóztam és borsoztam, majd gyorsan megsütöttem mindkét oldalát. Majd egy tűzálló tálba fektettem a szeleteket, rápakoltam a márványsajtot és a tetejére a körte-szeleteket. Lefedtem fóliával és 180 fokos sütőben 40 percig sütöttem, majd még 5 percig, hogy elpárolódjon a leve.

Provance-i fűszerrel grillezett cukkínivel ettem. És finom volt.

Ja és a recept forrása:

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

:) A szóellenőrzésen LATIN volt, ez igazán vicces, mert tényleg olyan olasz kaja-féle..már csak egy löket fehérbor - tudom, ezt mostanában hanyagolod - kellett volna hozzá...Nagyszerűen hagzik!
R