Hát érdekesen alakult a tegnapi főzés. Elve nagyon rég óta valahogy nem tudom magam rávenni a főzésre. Egyszerűen semmi kedvem sincs hozzá...nem mintha máshoz sok kedvem lenne. Mostanában két dolgot csinálok: olvasok és agyalok. Esetleg fordított sorrendben. Nehéz dolog az élet:), főleg azért mert igazából meg nagyon egyszerű.
Erre az egyszerűségre világít rá az a könyv, amit vasárnap olvastam ki, amikor egy parkban játszottam a nyugdíjast.
Azt hiszem, sőt biztos vagyok benne, hogy megvan az új kult-könyvem: Naiv.Szuper. Itt lehet róla bővebben olvasni. És majd én is írok róla részletesebben.
Visszatérve a tegnapi főzéshez.
Gondoltam a tavasz és az egészség jegyében készítek egy spárgás-gombás pulykaragut. Mert szeretem a spárgát és olyan kevés ideig lehet frisset kapni. Igen ez volt az eredeti terv...de a sors, Isten, élet (ki miben lát értelmet) közbeszólt. A pulyka ugyanis nem volt jó. Ki kellett dobni. Kicsit meg is sirattam a nyolcszáz forintomat...így lett a menő raguból elég közönséges sült zöldség.
De amint már többször leírtam a sültzöldségek jót tesznek a hangulatnak és jót tesznek az agynak is.
Azért kis zenét is kell ajánlani a sültzöldségek főzéséhez. Ezt a számot szombaton hallottam meg és azóta teljesen beleivódott a gondolataimban. Igen van benne egy solo, amit kihagynék, de egyébként egy nagyon kedves, megnyugtató, ha nem is kifejezetten feldobós szám.
Íme a recept
Hozzávalók:
500g zöldspárga
250 g gomba
1 vöröshagyma
2 ek vaj
Kis víz
Kakukkfű
Só, bors
Erre az egyszerűségre világít rá az a könyv, amit vasárnap olvastam ki, amikor egy parkban játszottam a nyugdíjast.
Azt hiszem, sőt biztos vagyok benne, hogy megvan az új kult-könyvem: Naiv.Szuper. Itt lehet róla bővebben olvasni. És majd én is írok róla részletesebben.
Visszatérve a tegnapi főzéshez.
Gondoltam a tavasz és az egészség jegyében készítek egy spárgás-gombás pulykaragut. Mert szeretem a spárgát és olyan kevés ideig lehet frisset kapni. Igen ez volt az eredeti terv...de a sors, Isten, élet (ki miben lát értelmet) közbeszólt. A pulyka ugyanis nem volt jó. Ki kellett dobni. Kicsit meg is sirattam a nyolcszáz forintomat...így lett a menő raguból elég közönséges sült zöldség.
De amint már többször leírtam a sültzöldségek jót tesznek a hangulatnak és jót tesznek az agynak is.
Azért kis zenét is kell ajánlani a sültzöldségek főzéséhez. Ezt a számot szombaton hallottam meg és azóta teljesen beleivódott a gondolataimban. Igen van benne egy solo, amit kihagynék, de egyébként egy nagyon kedves, megnyugtató, ha nem is kifejezetten feldobós szám.
Íme a recept
Hozzávalók:
500g zöldspárga
250 g gomba
1 vöröshagyma
2 ek vaj
Kis víz
Kakukkfű
Só, bors
A zöldségeket szépen, ritmusosan (az előző számra) megpucoltam, a hagymát és a gombát kis szeletekre vágtam, a spárgákat csak kettévágtam, hogy beleférjenek a lábosba. A hagymát az olvasztott vajon megfuttattam kicsit (nem pirítottam, de lehet hogy kellett volna) majd rádobtam a gombát és a spárgát. Rászórtam a fűszereket, meglocsoltam a vízzel és puhára pároltam. Amikor kész lett, egy ici-picit lepirítottam az egészet.
Azért finom lett, még akkoris ha semmi köze sincs az előre eltervezett raguhoz.
Azért finom lett, még akkoris ha semmi köze sincs az előre eltervezett raguhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése