2008. március 5., szerda

A "B" menü I. - rozmaringos- szalonnás csirke


Még a múlt héten meghívtam két kedvenc ex-évfolyamtársamat (huuuhhh de jól hangzik ez) vacsira. Gondoltam, h valami férfias ételt kellene készítenem a sok zöldségéscsirke helyett és ők tökéletes kísérleti alanyoknak tűntek. Az „A" menű gombás karaj lett volna...lett volna, hiszen a karaj amit vettem nem tűnt bizalomgerjesztőnek...konkrétan elég furcsa szaga volt és a színe is szürkés árnyalatú volt...igen, nagyon gáz volt...fúúúúj. A vacsi azonban ettől függetlenül nagyon jól sikerült, mind a kaja szempontjából, mind hangulatügyileg. Legalábbis szerintem!

Szóval maradt a szalonnás csirke, amire ráfogtam, hogy férfias kaja

Hozzávalók:
Csirkemell
Szép szalonna-szeletek
2 lilahagyma
2 paradicsom
Rozmaring

Bors

A csirkemelleket közepes darabokra vágom (imádom az ilyen homályos megfogalmazásokat...oké kb 5*5 cm-es darabokra), majd bedörzsölöm sóval, borssal, és szórok rá egy kis rozmaringot. A darabokat pár szelet lilahagymával becsomagolom a szalonnába és egy tepsibe pakolom. A szeletek közé elhelyezek paradicsomszeleteket és az egászre rászórom a megmaradt lilahagymát. Még szórok a tetejére egy kis rozmaringot és 200 fokos előmelegített sütőben közel egy óráig sütöm, hogy szép ropogós legyen a teteje.

Rizibizivel és uborkasalátával ették a fiúk (meg én is-de ki kell emelnem, hiszen férfias ételt akartam főzni:)) és én úgy vettem észre elég boldogok voltak vele, és ennek (és az elfogyasztott alkoholnak) én nagyon örültem.

4 megjegyzés:

Kermit írta...

Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon király volt. De komolyan, isteni. Még mindig oda vagyok a cucctól teljesen. Nézem a képeket és Pavlovra gondolok. A kurva anyját!

Névtelen írta...

Háááttt, elég jól néz ki! De komolyan! Mellesleg szerintem elég férfias kaja a sok szalonnától. :) Én Gregem amióta látta, egyfolytában cseszeget, hogy én is csináljak. Lehet, hogy legközelebb cenzúrázom kellene a képeidet?! :):) Szóval gratula!! R

Névtelen írta...

Ez igazán étvágygerjesztő :-) Én is nagyon szeretem a homályos megfogalmazásokat a főzés közben, mert ha különben ha kiírják, hogy 5x5 cm, akkor el kezdek méricskélni... Ne tudd meg, mit szoktam méricskélni, ha azt írja a szakácskönyv, hogy fél ujjnyi vastag tészta...

Gubomano-Zsófi írta...

Most nagyon kacagok, mert elképzeltem ezt a jelenetet! Hiába, több mint 10 éve ismerlek...nagyon előttem van, ahogy tudományosan, mm pontosan nyújtot kb 40 percig a tésztát:)