2008. július 16., szerda

A mexikói konyha gyöngyszemei: taco és fajita

Az elmúlt hetek a nemzeti ételek jegyében teltek, mindjárt meglátjátok!
Az első megnyilvánulása ennek, amikor pár hete szüleimnél taco-t ettem. Ennek a remek mexikói fogásnak a receptje iszonyatosan egyszerű. A darált marhahusit Taco fűszerrel meg kell párolni, a paradicsomot, hagymát, jégsalátát és a sajtot fel kell darabolni. A „shell”-eket a husival pár percig a sütőben kell melegíteni, majd jöhet a töltés. A lényeg, hogy minden hozzávalóból sokat tegyünk bele és akkor olyan szép lesz, mint az alábbi fotón.

A mexikói gasztronómiai kalandozásomat nem hagytam itt abba, két hete pénteken Zsuzsával Fajitát készítettünk. Ez sem volt bonyolult.

Hozzávalók:
500g csirkemell
Fél zacskó Fajita fűszer
1 dl víz
1,5 fej vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
Tortilla

Öntethez:
1 tejföl
2 gerezd fokhagyma
Só, bors

A csirkét vékony csíkokra vágtuk, olajon megpirítottuk, majd rádobtuk a zöldségeket és a vízben feloldott fűszert. Puhára pároltuk, majd lepirítottuk. A husit melegített tortillába csomagoltuk, meglocsoltuk a tejfölös öntettel és már ettük is. Hihetetlenül finom volt.
Jó étel és nagyon jó péntek esti program volt, finom-drága-szülinapi borral (Nyakas pincészet-Irsai Olivér).

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ilyet velem is..:) Iszonyat jól néz ki! A tésztát, lepényt hol vetted hozzá?R