2008. július 28., hétfő

Mozzarellás paradicsom

Hozzávalók:
3 érett paradicsom
200 g mozarella
1 kis hagyma
Bazsalikom

Öntet:
2 ek olívaolaj
3 ek citromlé
1 tk cukor


A paradicsomokat és a mozzarellát vékony szeletekre vágtam, majd egy tálban sorokba fektetem. Ráaprítom a hagymát. Én igazából ezt újhagymával szeretem készíteni, de nem volt otthon és egyszerűen kizártnak tartottam, hogy másodszorra is lemásszak a boltba a tizenhétezerfokosnyárban. Szóval rendes hagymát használtam, de így is nagyon fincsi lett. Szóval, amikor befejeztem a rendezgetést, akkor ráöntöttem az összekevert öntetet, majd megszórtam a bazsalikommal.
Állni hagytam kb 2 órát, ami éppen arra volt elég, hogy felmenjek a Várba és megtekintsem a Moholy-Nagy kiállítást a Nemzeti Galériában. Érdekes kiállítás volt, inkább nevezném Moholy- Nagy és barátai, tanárainak, mint Moholy-Nagynak, de érdekes volt. Beleillett a „kommunizmus nyarába”- ami a nyáron megtekintett kiállításokra vonatkozik. 68, Chaldej, Rodtschenko...NDK stb.

Szóval a nagy kultúrálódás után jó volt hazatérni és ezt a salátát finom pirítóssal enni. Mindkettő jót tett a léleknek.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

:) hihetetlen nemzeti színű lett az ételed :):) nagy hatással lehetett rád a kiállítás, a vár..:):) hiába, igazi kultúrlény vagy..:):)R