2008. július 17., csütörtök

Szilvás pite

Hozzávalók:

13 dkg vaj
16 dkg liszt
csipet só
1 ek porcukor
60 dkg szilva
1 ek zsemlemorzsa
8 dkg baracklekvár
szeletelt mandula
vaj a kenéshez

A recept gyakorlatilag ugyanaz, mint a baracktortáé. De mivel olyan finom és szép lett, gondoltam ezt is posztolom.
A vajat a liszttel elmorzsolom, hozzákeverem a sót, a porcukrot és a 3 ek jéghideg vizet. Amikor szép, sima lesz a tészta, becsomagolom fóliába és beteszem a hűtőbe pihenni. Múltkor PUF-ot hallgattam a készítés közben, most pedig Counting Crows-t. Mert annyira szép zene. Egyszerűen őszinte és tökéletes az agyaláshoz.
Amikor már egy órája pihent a tészta, akkor kinyújtottam és kivajazott pie-formába nyomogattam. Az alját villával meglyukasztgattam és visszatettem a hűtőbe.
A barackokkal ellentétben a szilvákat nem hámoztam meg, csak összevágtam őket.
A tészta tetejét megszórtam a zsemlemorzsával, majd rápakoltam a szilvaszeleteket.
180 fokos előmelegített sütőben 35 percig sütöttem, amíg a tészta széle halvány barna lett. Amikor kihűlt, bekentem a forró baracklekvárral, megszórtam a mandulával és visszatettem még 7 percre sülni.
Ugyanolyan szép lett, mint múltkor és majdnem annyira finom is.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

És ÉN ettem belőle, és iszonyat finom volt!!!!!!!!! R

Gubomano-Zsófi írta...

persze, hogy éttél belőle:)
hiszen Neked csináltam...

Névtelen írta...

És mi az hogy majdnem olyan finom?! Ngggyyyyoooonnn is finom volt. Bár én nem ettem a barackosból, igaz, de azért ezt überolni?! (Így írják egyáltalán?)És ma ki is próbálom a barackosat, hogy legyen összehasonlítási alapom!
R

Névtelen írta...

Nna, kipróbáltam barackosan is. Hát hogy őszinte legyek, a szilvás sokkal jobban ízlett, nekem a barackos nagyon édes volt, a szilvának a savanykásabb íze jobban tetszett. De azért nem volt rossz :):) R