Hát akkor most íme a recept.
Hozzávalók:
Tésztához:
8 dkg liszt
4 dkg zabpehely
10 dkg vaj
3 ek porcukor
Tésztához:
8 dkg liszt
4 dkg zabpehely
10 dkg vaj
3 ek porcukor
Almás részhez:
3-4 alma
2 ek barnacukor
1 kk fahéj
3-4 alma
2 ek barnacukor
1 kk fahéj
Az almákat meghámoztam és vékonyabb szeletekre vágtam. A szeleteket egy kivajazott tűzálló formába fektettem, úgy hogy jó sűrűn legyenek. Megszórtam a cukorral és a fahéjjal.
Közben összeállítottam a tésztát. Nem volt nehéz, bár nekem elsőre egy kicsit ragadós lett, ezért a száraz hozzávalókból én egy kicsit többet adtam hozzá. Amikor olyan omlóstészta külseje lett, akkor rámorzsoltam az almára, úgy hogy egyenletesen lepje be.
220 fokos előmelegített sütőben sütöttem 20-25 percig, majd még kb 5ig, mert nem tűnt elég barnának a teteje.
Közben összeállítottam a tésztát. Nem volt nehéz, bár nekem elsőre egy kicsit ragadós lett, ezért a száraz hozzávalókból én egy kicsit többet adtam hozzá. Amikor olyan omlóstészta külseje lett, akkor rámorzsoltam az almára, úgy hogy egyenletesen lepje be.
220 fokos előmelegített sütőben sütöttem 20-25 percig, majd még kb 5ig, mert nem tűnt elég barnának a teteje.
3 megjegyzés:
Nagyon finom lett? Iszonyatosan egyszerűnek tűnik..faháj nem kellett bele? R
ja, már látom..kellett bele..:) R
Igen kell bele, és igen naggggyon finom volt!
Megjegyzés küldése