2008. április 27., vasárnap

Sült zöldségek halloumi-val

Éljen, igen. A halloumi igenis finom. Szuper, úgy örülök neki, hogy az újdonság nem hozta a korábbi Tandoori-csirke jellegű katasztófát.
És a kaját elkészíteni is nagyon egyszerű volt.

Hozzávalók:
15 dkg halloumi
4 krumpli
3 piros califoniai paprika
1,5 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
6 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
bors
A zöldségeket 2,5 cm-s darabokra kell vágni, a hagymákat pedig nagyobb cikkelyekbe. A fokhagymagerezdeket én negyedeltem, de az eredeti Nigella-recept szerint csak bele kell egyben szórni a tálba. Én ezt azért túlzásnak éreztem. Szóval az összes zöldséget egy tűzálló tálba dobtam, majd ráöntöttem az olajat és kézzel jól összekevertem (erről készült egy fotó is, de nem lett előnyös a kezemről, ezért éltem az öncenzúra eszközével.) Őröltem rá egy kis borsot, majd előmelegített 200 fokos sütőben 45 percig sütöttem. Amikor a krumpli megpuhult és kissé megpirult minden, kiszedtem és ráraktam a vékony szeletekre vágott halloumit. Utána maximális hőfokon 10 percig pirítottam

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

És kib_szott finom!!!!!!!!!!Még másnap is, merthogy rohadt sok sikeredett belőle. :) R
És gratula a sikeres finimságért! Hálás vagyok a jó ételért!

Névtelen írta...

Ja, és elfelejtettem monndani, hogy 3 munkatársam is idesomfordált, amikor ettem, hogy milyen jó illata van, és hogy mi ez, és hogy csináltuk. Szóval ismét elismerésem!R