Na lelkizést félretéve (jó lenne nem agyalni egy ideig) jöjjenek a receptek:
Husis háromszögek- a klasszikus
Hozzávalók:
Leveles tészta
3 virsli
2ej tejföl
Só, bors
Felvert tojás a kenéshez
Először elkészítettem a tölteléket.
A töltelék igazán egyszerű. A virsliket összetrancsírozodtam egy villával, jó alaposan. Ez alapvetően szerintem elég jó móka volt, ritmusra csináltam, közben ezt a rég elfelejtett kilencvenes évek klasszikusát hallgattam. Ehhez a péphez kevertem a tejfölt és a sok sót és borsot. Jó alaposan kell fűszerezni, mert a leveles tészta elég ízetlen úgy önmagában.
A következő lépésben kb 8X8 cm-s négyzetekre vágtam a leveles tésztát. (Tarhunta, külön Neked hangsúlyoznám, a kb. szót, nem kell elkezdened vonalzóval méregetni...:))
A kis négyzetek közepére pakolok kb. 1 kávéskanál tölteléket, majd a négyzeteket pici, cuki háromszögekké hajtogatom. A széleket alaposan meg kell nyomorgatni, mert különben szétnyílik és kifolyik belőle a töltelék. És az égett tejfölnél jobban semmit sem utálok jobban tepsiről vakargatni.
Sütés előtt szépen megkenem a tetejét felvert tojással és mehet az előmelegített 200 fokos sütőbe 10-15 percre.
Fincsi-fincsi bulikaja- jól felszívja az alkoholt és még finom is.
Piros pestós négyzetek
Hozzávalók:
Leveles tészta
Piros pestó
Parmezán sajt
Felvert tojás a kenéshez
Úgy jutott eszembe ez a falatka, hogy belenéztem a hűtőbe, és láttam van otthon piros pestó. Ritkán szoktam venni, mert nagyon drága, nincs belőle olcsó Spar-os verzió, mint a bazsalikos pestóból. De múltkor nagyon megkívántam, és aranyáron beruháztam. Ettem belőle egyszer, és megmaradt. És ahhoz drága, hogy ott álljon, romoljon, penészedjen...ugye milyen étvágygerjesztő a blogom olvasása????
Szóval 8X8-as négyzeteket vágok a tésztából, közepére kenek egy kevés pestót, majd megszórom parmezán sajttal. A pestó önmagában annyira sós, hogy nem kell külön sózni. Az összehajtogatás esztétikai szempontok miatt bonyolultabb, mint a húsos háromszögeknél láthattátok. Mind a négy sarkát behajtottam, úgy hogy egy kisebb négyzet keletkezzen. A sajt olvadása miatt itt is alaposan meg kell nyomorgatni a széleket. Utána tojás a tetejére, majd a 200 fokos sütőbe 10-15 percre. Én melegváltásban készítettem ezeket, jó volt látni ahogy megsült az egyik, rögtön jöhetett az újabb adag:)
Juhtúrós négyzetek
Leveles tészta
Juhtúró
1 vékony szeletekre vágott lilahagyma
Felvert tojás a kenéshez
A leveles tésztát megint felvágtam. A közepére egy kupac juhtúrót pakoltam, a tetejére pár szép vékony szelet lilahagymát rendeztem el, úgy hogy kifejezetten esztétikus legyen. Majd az előbb bemutatott négyzetes módon összehajtogattam. A végén bekentem a tetejét a tojással és sütőbe. Amikor sült ennek volt a legfinomabb illata, és a husis háromszögek népszerűsége ellenére nekem magasan ez ízlett a leginkább.
1 megjegyzés:
Basszus, ezek k_rva jól nahgoznak!! Nekem olvasásra is magasan juhtúrós tetszik! R
Megjegyzés küldése